Pentru prima dată, instituţia noastră a avut ocazia să participe la Concursul de gastronomie Schnitta Sámuel, organizat în Veszprém (Ungaria).
Acest eveniment a fost dedicat școlilor profesionale, care asigură calificări în domeniul gastronomiei pentru meseriile: ospătar, bucătar, patiser.
Participanții la concurs au avut de rezolvat un test de inteligență, un test de comunicare într-o limbă străină, iar la proba practică preparatele realizate de către ei, au fost evaluate de membrii juriului după mai multe criterii: pregătirea, servirea, decorarea meniului, prepararea cocktailurilor, servirea șampaniei, întocmirea listei de meniu.
Liceul Economic ”Berde Aron” din Sf.Gheorghe (jud. Covasna) a fost reprezentat de elevii Kész Eszter, Varga Balázs Hunor és Kovács Szabolcs, de la Liceul Tehnologic ”Joannes Kájoni” din Miercurea Ciuc (jud. Harghita) au participat Kósa Klára și Bors Krisztina.
Echipa a fost înscrisă în concurs de Școala Populară de Arte și Meserii Sf.Gheorghe, pregătirea elevilor a fost coordonată de Kovács Gábor Áron, chef al restaurantului Kovács Castle din Sf.Gheorghe.