Centrul de Agrement Comandău

Centrul de agrement Comandău

Comuna Comandău , se situează în partea de sud-est a județului Covasna, la cea mai mare altitudine din județ (1017 m), în Munții Treiscaune (solidari cu Munții Vrancei), în valea pitorească a râului Basca Mare. Relativ izolată, la 20 de km de Covasna, pe un drum nemodernizat, și poate de aceea atât de puâin cunoscută, această frumoasă zonă din Curbura Carpaților va deveni cât de curând, se pare, o stațiune în adevăratul sens al cuvântului. Comandău este situat la punctul de întâlnire a trei pâraie. Tabăra se află în partea sud-estică a localității, în apropierea punctului de întâlnire a pârâurilor Ruginosul și Toplița, în imediata vecinătate a Școlii „Horn Dávid”.

Căi de acces:

La Centrul de agrement Comandău se poate ajunge doar pe un drum macadam, neasfaltat (DC 14) de la Covasna pe o distanță de 20 de km cu diferență de nivel de 400 m.

Dotarea taberei:

Capacitatea de cazare este de 56 de locuri. Repartizarea locurilor este organizată în două clădiri în camere de 2 și 3 paturi cu grup sanitar propriu la parter și etaj. Clădirile de cazare se află în stânga și dreapta blocului alimentar.

Posibilități de servire a mesei: Sala de mese se găsește în clădirea principală dintre corpurile de cazare, deasupra bucătăriei aflate la demisol, capacitatea sălii de mese fiind de 90 de locuri la mese de 4 sau 6 locuri.

În fața clădirii principale (sala de mese) se găsește un pavilion în formă de cerc cu foc de tabără la mijloc. În dotarea pavilionului găsim 12 bucăți de mese cu 6 locuri. Mesele sunt amplasate în formă de cerc cu vedere directă la focul de tabără.

În spatele clădirii principale găsim terenul de sport cu gazon natural împrejmuit. 

Posibilități de agrement și atracții turistice în apropierea taberei:

  • Clădirea vechiului casinou, construit în secolul al XIX-lea.
  • Pârtia de schi a localității
  • Zilele Comandău din luniile februarie și august
  • Turbăriile Ruginoasa, Mohoș și Degettes din apropierea localității Pârtia de schi a localității
  • La cerere există și posibilitatea de organizare de excursii cu autobuz cu punct de plecare din centrul de agrement Comandău.

Scenă de teatru interactiv pentru copii, concert pop – retro, concert muzică pop-rock, seară de dans pentru copii cu animator, seară de dans pentru adulți cu animator,  artă decorativă (pâslărit, pictură decorativă pe lemn, mărgelărit).