Daca te gândești la jazz trebuie să te gândești și la improvizare. Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe te invită să înveți de la oamenii care știu cum se cântă această muzică deosebită.

A improviza înseamnă mai mult decât a recrea un anumit cântec: în acest caz se prelucrează, se reexaminează, se reformulează esența muzicii de interpret, aducând astfel un plus prin această procedură de personalizare.

Tabăra de improvizare nu este deloc improvizată. Ideea era de a crea o atmosferă relaxată, unde în afara muzicii se mai găsesc alți oameni preocupați de muzică, niște instrumente și copaci. Mediu ideal pentru a învăța foarte multe despre abordarea improvizației muzicale. Locația de altfel, este una extrem de frumoasă: localitatea Comandău se află printre munții Vrancei, liniștea acestui sat nu poate fi deranjat de foarte multe lucruri: nu este ușor să găsești semnal de telefon mobil, astfel rămâi numai tu cu muzica ta. Cu toate nu chiar atât de singur. O să fii îndrumat de muzicieni precum Koszorús Krisztina – Formația KOSZIKA & THE HOTSHOTS – Canto, Szász Csaba – Formația KOSZIKA & THE HOTSHOTS – Chitară, Orosz Pál József – Formația ANDRA – pian, Éltes Áron – Formația KOSZIKA & THE HOTSHOTS – saxofon, Kerezsi Csongor- Formația TAXI – chitară bas respectiv Pál Gábor – Formația POPAS BAND – percuții. Dacă te întrebi cum va arăta programul, avem un răspuns care o să-și placă. După ce te-ai trezit în tabăra construită recent, ai mâncat, ai făcut duș etc., începi să lucrezi la un standard de jazz cu unul dintre fetele și băieți simpatici, menționați mai sus. Nu-ți fă griji, nu o să fii singur toată tabăra. O să cântați și în diferite formații – parcă ai fi într-o trupă. Seara urmează un jam session – deci o să fie cool.

Înscrierile se fac pe baza unei evaluări anticipate, cei care vor să participe sunt rugați să ne trimite un video de scurtă durată (maxim 3 minute) care demonstrează stadiul de pregătire al candidatului pe adresa office@artecovasna.ro.

Locurile sunt limitate, din acest motiv mentorii vor selecta participanții pe baza filmulețelor înregistrate (materialele de video NU vor fi publicate pe YouTube etc).

În cazul în care nu aveți instrumentele proprii, acestea vor fi asigurate de Școala Populară de Arte și Meserii, Sfântu Gheorghe în limita posibilităților instituției.

Taxa de participare este de 750 de lei/ persoană, cea ce include cazarea, masa și programul de instruire. Participările sunt confirmate prin achitarea unui avans care reprezintă 20% din valoarea totală a taxei de participare, în valoare de 150 de lei/ persoană, care se achită la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii (Jud. Covasna, Sfântu Gheorghe, P-ța Libertății, nr. 9, zilnic între orele 08:00-16:00) sau prin virament bancar pe contul IBAN: RO09BTRLRONCRT0370519901, CUI: 4404397. În cazul viramentului bancar vă rugăm să specificați instituția reprezentată, numele și prenumele și secția la care candidatul dorește să se înscrie. Termenul de achitare a avansului este de 8 iulie 2019, și se plătește doar în cazul în care candidatul este admis pe baza filmului trimis anterior. Avansul se restituie în cazul în care din motive ce țin de partea organizatorilor tabăra se va amâna.