Complexul Bálványos Resort impresionează chiar și prin locația sa. Peisajul care este dominată de pădure atrage ochii musafirilor, iar distanța scurtă până la lacul Sfânta Ana, eventual Tinovul Mohos s-au ruinele cetății Balvanyos oferă turiștilor o gamă largă de activități. Hotelul pompos atrage turiști care știe să aprecieze a mâncare din carne de cerb de exemplu cu un vin roșu de syrah.

Proprietarul complexului hotelier, Szarvadi Loránd spune că turiștii din țară preferă să guste un vin din Ungaria: gama este oricum largă, iar vinurile sunt stocate aproape la condiții de cramă. Hotelul este și locul de desfășurare unui curs de sommelier organizat de prin Școla Populare de Artă și Meserii Covasna. Szabó Zoltán sommelier cunoscut mondial ne explică importanța de a cunoaște taina vinului. Savoarea mâncărurilor este amplificată cu ajutorul unui vin ales bun – momentul în care contează foarte mult formarea profesională a chelnerilor, care trebuie să aibă cunoștințele adecvate pentru a găsi gustul potrivit. „CEO-ul unui firme hoteliere spunea, că este scump să-ți investești în angajați, care vor părăsi firma. Răspunsul a venit din partea unui alt CEO, care zicea: Imaginează-ți, ce se întâmplă dacă rămân” – ne explică Szabó Zoltán importanța formării profesionale, care se reflectă asupra unității de deservire.

Vă atragem atenția că interviul de mai jos este deocamdată disponibilă exclusiv în limba maghiară.