Școala Populară De Arte Tudor Jarda din Cluj – Napoca găzduiește din nou o expoziție în care școlile populare de artă din toată țara își prezintă tablourile, fotografiile și alte obiecte de artă făcute de elevii școlilor.

 

Expoziția se evidențiază printr- o gamă largă de motive și tehnici. Ceea ce se oferă este o modalitate de a cunoaște moduri de abordare, teme, precum și artiști de diferite vârste. Evenimentul intitulat Seara Artelor a avut loc în data de 8 februarie, la Fabrica de Cultură Cluj.

”Precum cele anterioare, și ediția din acest an este dedicată școlilor de arte din țară şi mişcării culturale şi artistice pe care acestea o reprezintă. Însă, o dată în plus, Centenarul Unirii a mobilizat școlile de arte din întreaga țară pentru a dovedi o solidaritate unică în lumea culturală a României: realizarea Calendarului Cultural al Școlilor de Arte din România pe anul 2018. Centenarul României este prezent în cadrul „Serii Artelor” cu două secțiuni: „Proiectul 100”, demarat anul trecut și care unește cultural școlile de arte aflate la 100 de kilometri de Cluj-Napoca: Bistrița, Zalău, Alba-Iulia și Târgu-Mureș și proiectul „Centenar”, în care sunt prezentate două expoziții de artă: „Brăila – oraș istoric – 650 de ani de atestare documentară” (Școala de Arte „Vespasian Lungu” Brăila) și expoziția Școlii de Arte Slatina, „Cojocărit și ceramică neolitică”. De asemenea, vor fi prezente pentru prima dată la Cluj-Napoca Școlile de Arte din Constanța, Ploiești și Slatina, contribuția acestora ridicând numărul expozițiilor la numărul record de 39. Acestea vor fi de o diversitate nemaiîntâlnită în cadrul acțiunilor culturale organizate până acum la Cluj-Napoca: vor conține de la pictură, grafică, sculptură, ceramică până la fashion sau tradiții și vor găzdui de asemenea lansări ale unor reviste editate de mai multe şcoli din țară, printre care și revista „Arte”, editată de organizatori. „Seara Artelor” se va încheia cu un spectacol muzical-artistic care va face legătura artelor vizuale cu muzica, celălalt mare domeniu pe care îl slujește Școala de Arte Cluj” – au declarat organizatorii.

Școala din Sfântu Gheorghe este reprezentat de elevii lui Vetró Barnabás: Czegő Boglárka, Kotroczó Emese, Vlad Drăgănel, Sundy și Szabó Arnold.