Pál Tünde

342_pal_tundePál Tünde vagyok, házas, két gyermek anyja. Pszichológiát és teológiát tanultam, a bútorfestésbe beleszülettem Felsőrákoson és Török Emese bútorfestő biztatására kezdtem el. A Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközségnél dolgozom, mint vallástanár és házasságra felkészítő tanácsadó, valamint a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskolánál, mint bútorfestő tanár.

Számomra a jelek, szimbólumok tárják fel a valóság mélyebb rétegeit, megerősítik a közösségemhez való tartozásom érzését. Innen eredeztethető az a meggyőződésem, hogy az ember, aki felfedezte a transzcendenciát, és megélte a szakrális megtapasztalást, ma is képes megélni ezt a függőleges kapcsolatot. Mikor ezt mondom, egy olyan dinamizmusra gondolok, amelynek gyökerei az ember szimbolikus gondolkodásának mélyére nyúlnak, és képessé teszik a belső fejlődésre, változásra, növekedésre, emberi kapcsolatainak ápolására.

Ennek szellemében a bútorfestő képzésen, tanulmányi kirándulásokon és táborokban, olyan gyakorlati és elméleti tudást igyekszem megosztani, amely által a résztvevő megérti, hogy a tárgyaknak ugyanúgy, ahogy a cselekedeteknek is csak akkor lesz értékük, ha részt vesznek egy olyan valóságban, amely meghaladja őket. Hiszem azt, hogy a szakralitás minden emberi cselekedetben, alkotásban valamilyen szinten tetten érhető, hiányában tartalmatlanná, értelmetlenné válik mindkettő.

Tanulmányok, képzések:
Babes -Bolyai Tudományegyetem Református Teológia Pasztorálpszichológia mesterképzés
Babes- Bolyai Tudományegyetem ReformátusTeológia, Valláspedagógia szak
Spiru Haret Tudományegyetem Pszihológia, Pszichológia szak
Kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző
Fontium Training & Coaching: Tréner és oktatóképzés
Ketten Együtt Házassági Műhely Magyarország: Prepare Enrich tanácsadó
Pozitív Pszichoterápiás Egyesület: Pozitív pszichoterápiás tanácsadó

Kutatási terület:
Festett mennyezetek, faberendezések szimbólumai

Szakmai elismerés:
Erdélyi Kézmívescéh : 2013. Év alkotása II. Díj