Despre noi

Școala Populară de Arte și Meserii funcționează în cadrul Consiliului Județean Covasna și este una dintre instituțiile prestigioase ale regiunii. Școala noastră își desfășoară activitatea în trei domenii principale: organizare de cursuri de artă, de tabere de vară, respectiv de cursuri de formare profesională pentru adulți.

Instituția noastră și-a început activitatea acum 40 de ani. Pe vremuri aveam patru discipline: canto, pian, vioară și chitară, la care, începând din anii ’70, s-au adăugat din ce în ce mai multe discipline. Școala a devenit mai cunoscută datorită extinselor posibilități de educare oferite. În prezent, școala oferă, la nivelul județul Covasna, diverse cursuri care sunt organizate în 5 orașe, precum și 13 comune, astfel acoperind o multitudine de discipline de la arte până la diferite meserii.

Astfel, școala noastră oferă cursuri de formare profesională în domeniile: canto, pian, chitară, bas, percuție, flaut, clarinet, trompetă, tubă, balet, dans popular, sonorizare, actorie, pictură, grafică, pictură pe lemn, istorie de muzică etc.
Centrul de Educație a Adulților din Arcuș poate fi gazda unei sumedenie de activități și programe educaționale, evenimente de informare generală, organizate de către instituții publice, firme sau ONG-uri.

Având în vedere cerințele pieței muncii, s-au organizat și cursuri de barman, bucătar, ospătar, barista, cusut, olar etc.
Oferind o sală de conferință și cazare, acest centru este o locație ideală pentru desfăşurarea unor conferințe, seminare, discuții profesionale etc.

De asemenea, instituția noastră organizează și tabere de arte (fanfară, chitară, balet), tabăra Mini Snaps și tabără pentru actori amatori.